• 16/09/2021
  • gestiobcn.com
  • 0

Els aspectes formals i característiques de l’contracte fix-discontinu ja han estat abordats en publicacions anteriors VEURE

En aquesta publicació ens agradaria destacar altres aspectes a tenir en compte respecte al seu funcionament i regulació.

Cal destacar que l’objecte de el contracte ha de ser cobrir treballs fixos i periòdics de caràcter discontinu (intermitents o cíclics) dins el volum d’activitat normal i que no es repeteixen en dates certes.

Els convenis col·lectius d’àmbit sectorial poden acordar la utilització dels contractes fixos a temps parcial, així com els requisits per a la conversió dels contractes temporals en contractes de fixos-discontinus.

Diverses sentències reiteren la diferència entre el contracte temporal per circumstàncies de la producció, que s’utilitzarà quan la necessitat de treball sigui imprevisible i no formi part d’un cicle regular i el fix discontinu que serà procedent quan hi hagi una necessitat de treball en intervals temporals separats en el temps. Sent el import que la situació a la qual correspongui la contractació sigui cíclica i no esporàdica.

El contracte haurà de recollir una estimació de la durada de l’activitat, la jornada laboral i la seva distribució horària i especificarà la forma i ordre de crida a l’activitat.

En cas d’incompliment en la crida, el treballador podrà reclamar per acomiadament des del moment en què es tingui coneixement de la falta de convocatòria.

La crida a l’activitat s’efectuarà, encara que el treballador es trobi de baixa mèdica i causarà alta en Tresoreria.

Assessoria a Barcelona 

SAGARRA I MONTALVO GESTIÓ BCN 

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.