.

Si estàs pensant donar-te d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms, és important conèixer les actuals bonificacions i reduccions.

 

 

Reducció per a autònoms discapacitats amb un grau igual o superior al 33%

Les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, en el moment de cursar alta en RETA poden optar a una reducció del 80% de la quota els primers sis mesos i del 50% en els 54 mesos següents.

Addicionalment, els menors de 35, es poden beneficiar d’una reducció del 80% de la quota durant els primers 12 mesos i del 50% durant els 4 anys següents. Aquesta bonificació es perdrà si es contracta a treballadors.


Bonificació per als familiars col·laboradors de treballadors autònoms

Els col·laboradors de treballadors autònoms poden optar a una bonificació del 50% que resulti d’aplicar sobre la base mínima el tipus corresponent de cotització vigent en RETA. Sent els beneficiaris el cònjuge, parella de fet i familiars fins a segon grau de consanguinitat.

 

Bonificació per a treballadors autònoms vinculada a la contractació

Sent aquesta bonificació de recent creació i detallada en un bloc anterior VEURE AQUÍ, s’aplica als treballadors autònoms que contractin per compte d’altri a un treballador que l’ajudi en l’exercici de la seva activitat professional.

La bonificació pot arribar al 100% sobre les contingències comunes i la seva durada de dotze mesos.

 

Reducció de la quota d’autònoms per a joves menors de 30 anys incorporats al RETA

Aquells joves menors de 30 anys, que no hagin estat d’alta en RETA en els cinc anys anteriors, no ocupen treballadors per compte d’altri, no cursin l’alta com a autònoms societaris o com a autònoms col·laboradors, podran aplicar-se una sèrie de reduccions que detallem:

• El 80% de la quota durant els 6 primers mesos d’alta.

• El 50% de la quota durant els 6 mesos següents a la primera reducció.

• El 30% de la quota durant els 3 mesos següents a la segona reducció.

• El 30% de la quota en els 15 mesos següents a la finalització del període de reducció.

 

Reducció de quota per a nous autònoms majors de 30 anys

Aquells treballadors que es donin d’alta en RETA, siguin majors de 30 anys, que no hagin estat d’alta en REPTA en els cinc anys anteriors, no ocupen treballadors per compte d’altri, no cursin l’alta com a autònoms societaris o com a autònoms col·laboradors, podran aplicar-se una sèrie de reduccions que detallem:

 

• El 80% de la quota durant els 6 primers mesos d’alta.

• El 50% de la quota durant els 6 mesos següents a la primera reducció.

• El 30% de la quota durant els 3 mesos següents a la segona reducció.

• El 30% de la quota en els 15 mesos següents a la finalització del període de reducció.


Reducció de la quota per a autònoms

Les noves altes en RETA d’homes menors de 30 anys i dones menors de 35 anys, podran optar a una reducció del 30% de la quota d’autònoms que resulti d’aplicar sobre la base mínima de cotització el tipus mínim de cotització vigent en cada moment . La durada de la reducció és de 15 mesos i durant els 15 següents a aquesta primera reducció s’aplicarà una segona del 30%.

 

 

Assessoria a Barcelona

SAGARRA i MONTALVO GESTIÓ BCN
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site is registered on wpml.org as a development site.